DESIGN


The core of the interior was to keep the originality as far as possible.


Sea whales and forest whales all consisted of a living room with a floor in the middle of the house and a room on either side. The living room leading to the yard was empty as it was. The walls that divide the room while carrying out the interior plans were demolished. After the demolition, old rafters, pillars, and beams were exposed and impressed.


We tried to protect the structure as much as possible. The rotten tree was replaced with Jeju cedar, so there was no sense of heterogeneity. The sea whale had two rooms and two rooms on both sides of the living room. Instead of demolishing the wall, a low stone wall was built up in place of the existing wall to create a boundary. The room was made up of a bedroom, a sofa, a table, and a kitchen space, and the stone wall was organically connected to the outside, thereby breaking down the boundaries of the inside and outside spaces.


A interesting structure was found out of the sea whale. It was a traditional toilet in Jeju. We reinterpreted the space and used it as an observatory to see the sea. We put a soft bathtub in our place where pig was playing and made it a resting place. The forest whale has a good proportional to the long and narrow shape. The wall was opened to make one space, but the bathroom space which was already separated was divided into spaces by installing sliding doors. The only thing that changed was that the window was placed in the view of the sea and a soft tub was placed and a new activity was given.



- Design by Z_Lab -




Blind whales show a new interpretation of Jeju Island to those who have left their daily lives. 

Accepting views of the surrounding villages and the sea, as if the whale is approaching the land 

A unique and unique experience gives you something special on your itinerary.